Hosszú távon fenntartható, jól működő iskolakert indításához több egymást erősítő szálon is szükséges párhuzamosan elkezdeni a szervezést.


csapat Először is kell hozzá találni egy elszánt csapatot, aki a lelke és a gazdája lesz a kertnek! Szintén fontos lépés lesz majd az intézményvezetői szintű támogatottság kivívása is, hogy kellő hangsúllyal és széleskörűen tudjuk beépíteni az óvoda/iskola mindennapi életébe!
eszközök Szükséges aztán egy megfelelő termőterület és jó minőségű, a gyerekek által is könnyen használható eszközök a kert megműveléséhez. Természetesen az a legkedvezőbb helyzet, ha a terület rendelkezésre áll az intézmény udvarán, de az sem jelent akadályt, ha ez valahol megközelíthető távolságra, külső területen biztosítható. 
közösség A közösség jelentősége... A kertvezetők közösségének megerősítését szolgálja az Iskolakertekért Alapítvány által szervezett és összefogott Iskolakert-hálózat. A Kárpát-medencei kiterjedésű szakmai közösséghez való csatlakozás révén további tapasztalatcserére, közös munkára és örömökre nyílik lehetőségük.

Továbbá a szaktudás...

Ezt a szaktudást kívánják megalapozni műhelyfoglalkozásaink illetve akkreditált pedagógus továbbképzéseink, melyeket az óvodakertekre és az iskolakertekre külön-külön fókuszálva építettünk fel.


Képzési programleírások:

Iskolakerti alapozó - továbbképzés ökológiai szemléletű iskolakertek kialakításához és működtetéséhez

Óvodakerti alapozó -  továbbképzés ökológiai szemléletű óvodakertek kialakításához és működtetéséhez


Kurzusaink:

  Available courses

  Képzésbemutató

  Képzésbemutató

  Képzési programok és oktatók
  Course

  Iskolakerti alapozó

  Iskolakerti alapozó

  Továbbképzés ökológiai szemléletű iskolakertek kialakításához és mű...
  Course

  Óvodakerti alapozó

  Óvodakerti alapozó

  Továbbképzés ökológiai szemléletű óvodakertek kialakításához és műk...
  Course